Magamról

1996-ban szereztem diplomámat a Debreceni Egyetem angol – informatikus könyvtár szakon. 20 éve foglalkozom angol nyelvoktatással alaptól a felsőfokig. Ezen idő alatt tanítottam egyetemi lektorátuson, nyelviskolákban és magántanárként. Tapasztalataim szerint a magán nyelvtanulás a leghatékonyabb módszer a nyelv elsajátítására.

Fő profilom a nyelvvizsgára, érettségire felkészítés és előszeretettel fogadok tanulópárokat, vagy maximum 4 fős kiscsoportokat.

 

MÓDSZEREMRŐL

Módszerem a személyes oktatást és a számítógép által támogatott távoktatást ötvözi, sokkal hatékonyabbá téve a nyelvtanulást.

A tanulásnak azon fázisait, amelyhez nem szükséges a tanár jelenléte, csak az irányítása, próbáljuk otthoni, önálló munkaként feldolgozni miközben e-mailen vagy skype-on kapcsolatban maradunk. A személyes vagy spype órákat így nagy százalékban a beszédkészség fejlesztésére tudjuk használni.

A módszer sokkal ösztönzőbb a tanulónak és sokkal érdekesebb a tanárnak. A haladási ütem is gyorsabb. A tanuló csak arra használja a tanárt, amire feltétlenül szükséges, de az önálló tanulás fázisában sincs magára hagyva a rendszeres kapcsolat miatt. A kitűzött konzultációs időpont vagy személyes óra motiválja a tanulót, hogy időben készítse el a feladatokat.

Kiknek nem előnyös ez a módszer?

Azoknak, akik nem elég szorgalmasak az irányított önálló munkához és igénylik a tanár jelenlétét a feladatok megoldása közben. Nekik a hagyományos órák javasolhatók.